OPG Vodopija

OPG Vodopija upisan je u Upisnik poljoprivrednih proizvođača u ekološkoj proizvodnji poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda s pravom proizvodnje, prerade i trgovine ekoloških proizvoda pod MIBPG 166400 13. travnja 2010. godine. Prvi nasad lijeske zasađen je 2004. i 2010. godine, ukupne površine 1,23 ha. Posađene su vrste: istarski dugi lješnjak, rimski lješnjak i Lambert ( oko 1100 sadnica ). Lijeska nikada nije bila tretirana nikakvim pesticidima niti gnojena umjetnim gnojivom. Plantaža se malčira i sva trava ostaje oko biljaka i tako se gnoje. Stabla su sada dostigla puno rodnost sa izrazito krupnim i kvalitetnim plodovima.

2016. godine proširujemo plantažu na još 2,44 ha novog nasada iste vrste ( oko 1200 sadnica ).

Gotov proizvod pakiramo kao svježe i pržene lješnjake. U pakiranju se nalazi gramaža prema potrebama kupaca. Svu robu uglavnom prodamo na kućnom pragu. Naše proizvode su prepoznali kao iznimno dobre kvalitete i u Sloveniji. Proizvode izlažemo po poljoprivrednim sajmovima. Ekološku proizvodnju su prepoznali i u našoj Općini Veliki Grđevac kao granu poljoprivrede važnu za promociju našeg zavičaja i time su nam glavni partneri i potpora u proizvodnji.

Cijela obitelj se bavi tom djelatnošću kao dodatna razonoda i zadovoljstvo jer su svi članovi u stalnom radnom odnosu u drugim firmama.

 

NAŠA POVIJEST

  • Proširenje plantaže
  • Registracija OPG-a
  • Zasađen prvi nasad lijeske
  • Ideja o uzgoju lješnjaka